Home / Blowen /

6 dingen die je moet weten over cannabis [infographic]

 

We lezen maar al te vaak nieuws wiet en cannabis en over hoe slecht deze ‘drugs’ wel niet voor ons allemaal zou zijn. Het is ondertussen wetenschappelijk aangetoond dat cannabis een genezende werking kan hebben, mits het op de juiste manier wordt gebruikt.

Hieronder hebben we 5 andere weetje voor je uitgelicht over cannabis en het gebruik ervan:

1. Waarom krijg je zo’n honger na een joint?

Het actieve component THC in wiet gaat in de zogenaamde CB1 receptor in je lichaam zitten. THC zorgt ervoor dat de receptor niet meer goed kan communiceren met andere receptoren in je lichaam.  Dit heeft weer tot gevolg dat het eetlust-onderdrukkende hormoon Leptin niet meer wordt geactiveerd waardoor je alsmaar wilt blijven eten!

2. Een overdosis aan wiet is vrijwel onmogelijk

Als je echt heel erg je best zou doen dat zou je na zo´n 800 joints achter elkaar (!) een ‘overdosis’ hebben. Een normaal mens zou hier inderdaad aan sterven, maar een leuk feitje is dat de doodsoorzaak koolstof mono-oxide zou zijn en niet THC.

3. George Washington en Thomas Jefferson hadden beide een hennep kwekerij

De twee bekendste grootvaders van Amerika hadden beide een hennep kwekerij in bezit. Ten tijde van het tekenen van de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring (1776) werd hennep vooral gebruikt voor het maken van papier en touw. Zo is ook de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring getekend op een stuk hennep papier.

4. Je wordt alleen high van de vrouwelijke wietplant

De gedroogde bladeren van de mannelijke variant doen letterlijk niks als je ze oprookt. Sterker nog, de enige nuttige functie van mannelijke hennep planten is dat ze de vrouwelijke planten kunnen bevruchten.

5. Wiet werd gebruikt als waarheids-serum in de tweede wereldoorlog!

Geloof het of niet, maar de Amerikaanse overheid stopte tijdens de tweede wereldoorlog in het geheim wiet in sigaretten van staatsgevangenen in de hoop dat ze geclassificeerde informatie zouden vrijgeven.

Voor deze en nog meer interessante feiten en weetjes over cannabis bekijk je de infographic hieronder!

marijuana-facts-infographic

 
6 dingen die je moet weten over cannabis [infographic]

Related Posts