Amsterdam gaat ook zelf wiet telen

 

iifhf

Vijf partijen in de gemeenteraad van Amsterdam willen mogelijk een geselecteerde en streng gecontroleerde teler wiet laten telen voor de gemeente. De Amsterdamse gemeente is niet de eerste die een gecontroleerd beleid gaat voeren omtrent wietteelt in en om de stad. Eindhoven, Utrecht en Heerlen gingen de hoofdstad al voor.

De vijf partijen bestaan uit D66, GroenLinks, VVD, SP en PvdA vinden dat een gecontroleerde wietteelt door een derde partij die door een strenge gemeentelijke selectie moet de controle verbeterd en toezicht op de teelt garandeert.

Joint Regulation Manifest

‘Goed voorbereiden is beter dan provoceren’

- Burgemeester Van der Laan

Eberhard van der Laan, Burgemeester van Amsterdam, heeft laten weten te willen experimenteren met gereguleerde wietteelt, maar wil het plan niet nu al gaan uitvoeren. Het is beter om eerst temp te maken door goed te plannen en een goede start te garanderen in plaats van nu al te gaan provoceren. Ook de andere gemeentes zoals Eindhoven en Utrecht zijn nog maar net in de planningsfase, aldus Van der Laan.

Eerder dit jaar heet Van de Laan het zogenaamde Joint Regulation manifest getekend. Hiermee wil de burgemeester een gecontroleerde wietteelt in de gemeente introduceren maar op een voorzichtig tempo. Ondertussen is het manifest door 54 gemeentes ondertekend die samen goed zijn voor bijna 90% van alle Nederlandse coffeeshops.

 

 
Amsterdam gaat ook zelf wiet telen

Related Posts