Home / Blowen /

Blowen minder slecht voor longen dan roken

 

Amerikaanse artsen die de longfuncties van mensen die roken, mensen die blowen en mensen die niet roken of blowen hebben vergeleken zijn tot de conclusie gekomen dat roken een grotere impact heeft op de longen dan blowen.

Matig gebruik

Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat vooral matig gebruik van marihuana geen schade toebrengt aan de longen. Mensen die slechts 1 joint per dag roken zouden zelfs een beter longvolume hebben volgens de onderzoekers. Helaas hebben mensen die meer dan 1 joint roken wel last van een afname in de longfunctie. Net als met alcohol geldt hier dus ook: geniet, maar blow met mate.

Medisch gebruik

De ontdekkingen van de artsen zijn belangrijk voor de promotie van het medicinaal gebruik van cannabis. In het verleden werd verondersteld dat het opsteken van een joint per definitie slecht zou zijn van de longen, maar uit dit onderzoek blijkt dat dit dus helemaal niet het geval is. Daarnaast heeft cannabis bij medicinaal gebruik een positief effect op pijn, het eetgedrag en het humeur van de patiënt.