Home / Blowen /

Hoogtepunten uit 2013

 

Ook in 2013 vormden de Van Gendthallen in Amsterdam weer het walhalla voor iedereen die iets met cannabis heeft, want hier werd de inmiddels 26e editie van de Cannabis Cup gehouden waarin eer en awards te behalen zijn voor o.a. zadenbanken, coffeeshops, innovatieve productontwikkelaars. Natuurlijk konden er verschillende soorten wiet en hasj uitgeprobeerd worden, maar ook waren er lezingen en een expositie te bewonderen. Behalve voor de rokers was er ook veel interessants te zien voor wiettelers, waarbij de nieuwste technieken en ontwikkelingen bij verschillende stands te bewonderen waren; van zadenhuizen als SuzySeeds tot uitvindingen als  bijvoorbeeld de seed cleaner, een Nederlandse uitvinding die de cannabiszaden goed schoonmaakt voor je ze plant.

2013-cannabis-cup

Roken in een gemoedelijke sfeer

Zoals je mag verwachten bij een evenement waarbij cannabis centraal staat is de sfeer ontspannen. Er zijn bezoekers van over de hele wereld, zelfs uit Italië, Frankrijk, Rusland en Amerika. De hallen zijn gevuld met de lucht van wiet en hasj, dankzij de bezoekers die hier nieuwe ontdekkingen kunnen doen en per persoon vijf gram cannabis mee naar huis mogen nemen. Tijdens de vijf dagen dat het festival duurde konden de bezoekers voor bijpassende muziek ook nog naar de Melkweg, waar bijvoorbeeld de reggaehelden van The Wailers speelden.

“Nederland is een toplocatie voor dit evenement”

Dat stelt organisator Dan Sky, die het festival ook organiseert in Los Angeles, Denver, San Francisco en Seattle. Ook allemaal geslaagde evenementen, maar de tolerante houding die Nederland kent ten opzichte van cannabis geeft het festival net dat beetje extra. Natuurlijk werden er ook de nodige prijzen uitgereikt. Volgend jaar zal er weer een Cannabis Cup in Amsterdam gehouden worden. De datum is ook al bekend: liefhebbers zijn van 23 tot en met 27 november 2014 voor alles wat met hun favoriete plant te maken heeft.

Voor een sfeerverslag van de Cannabis Cup 2013 kun je de video hieronder bekijken.