‘Social Cannabis Club Amsterdam’ volgens OM strafbaar

 

Eerder deze maand heeft het OM laten weten dat de Amsterdamse ‘Social Cannabis Club’ toch echt illegaal en strafbaar is. De club die ook onder Tree of Life gaat kweekt voor het eigen gebruik van haar leden hennepplanten. Het Openbaar Ministerie heeft nu laten weten dat de club niet goed onder het huidige gedoogbeleid past en dus haar deuren zal moeten sluiten.

De Social Cannabis Club

gradient_shadow1-263x215Onder het moto ‘samen telen, samen delen’ kweekt de club Tree of Life uitsluitend vijf cannabisplanten voor elk van haar ongeveer 20 leden. De club presenteert zichzelf als geheel transparant een handelt uitsluitend  in gesloten kringen en houdt zich netjes aan de maximale hoeveelheid cannabis per individu.

Het idee achter de club is dat de leden zeker kunnen zijn van 100% biologische en schone cannabis die gekweekt is met professionele zorg en kwaliteit. Iedereen die wel een cannabis gebruikt – en dan vooral in Amsterdam – zal je kunnen vertellen dat een groot deel van ‘telers die je op straat tegenkomt’ niet deugen in het teelt methodes, aldus de club.

Volgens het OM houdt de club zich niet aan het huidige gedoogbeleid van maximaal 5 planten per consument aangezien de club natuurlijk uit meer dan 1 lid bestaat. De club heeft zelf ondertussen toelichting gegeven aan het OM maar is niet van plan om binnenkort te stoppen met de teelt. Volgens de leden houdt de Amsterdamse club zich netjes aan de regel van  maximaal 5 wietplanten per individu. Als de zaak zou uitlopen tot een daadwerkelijk juridisch geschil zou de club samen met een advocaat goed in haar recht kunnen staan.

Het oprichten van sociale cannabis clubs wordt in heel Europa steeds populairder. Steeds meer wiettelers komen sneller in aanraking met justitie en dat heeft vaak tot gevolg dat de teler of moet ophouden met telen of illegaal aan de slag gaat wat op zijn beurt weer slechte kwaliteit cannabis tot gevolg heeft.

 
‘Social Cannabis Club Amsterdam’ volgens OM strafbaar

Related Posts