Home / Blowen /

Zelf een joint draaien

 

Wie voor de eerste keer zelf een joint wil draaien zal ongetwijfeld het een en ander verkeerd doen. Maar zoals bij zoveel dingen in het leven geldt gelukkig ook hier dat oefening kunst baart. Met een goede basis kun je waarschijnlijk binnen een aantal pogingen al tot een goed resultaat komen. En laten wij nou net die goede basis voor je hebben.

Stap 1

Zorg voor de juiste ingrediënten: vloeitjes, een tip, een sigaret of shag, wiet en/of hasj. We raden beginners aan om gebruik te maken van shag en niet teveel wiet en/of hasj in de joint te doen. Wanneer je van plan bent om met twee of drie mensen te blowen dan raden we aan een verhouding van 75% tabak en 25% hasj en/of wiet aan te houden.

Stap 2

Verkruimel de hasj en/of wiet goed en haal blaadjes en takjes uit de kruimels. Leg vervolgens het vloeitje met de plakkant naar je toe en mix de tabak en de hasj en/of wiet goed over de hele lengte van het vloeitje. Zorg er hierbij wel voor dat er voldoende ruimte overblijft voor de tip.

Stap 3

Zorg ervoor dat de tabak en hasj en/of wiet goed verdeeld blijft over de gehele joint, zorg voor een juiste vorm en rol de onderkant van het vloeitje naar de binnenkant. Daarna nog even likken zodat het geheel blijft vastzitten en de joint is klaar.

Zoals al eerder aangegeven zal het de eerste keer waarschijnlijk niet direct tot een geweldig resultaat leiden, maar uiteindelijk zal je het zonder al te veel moeite onder de knie krijgen. Hoewel het kopen van voorgerolde joints in een coffeeshop natuurlijk ook een optie is, raden we aan om zelf joints te draaien. Je weet dan namelijk precies wat erin zit en je kunt de perfecte joint bouwen die voldoet aan je eigen wensen.